Elérhetőség

Telefon: 30/824-86-25 

E-mail:

gardeniapecskukacgardeniapecs.hu

gardeniapecskukacgmail.com 

AfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDetect languageDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddishAfrikaansAlbanianArabicArmenianAzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarianCatalanChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGeorgianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatinLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishThaiTurkishUkrainianUrduVietnameseWelshYiddish
Detect language » Hungarian
Érdeklődjön ingyenes Skypon.
chat gardeniapecs
Írjon most.
Nyitvatartás

Hétfő-Péntek:

9.00-17:00

Szombat:

9:00-12:00

 

JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

Mikulás virág gondozása:

 

Ez a növény hazájában Észak és Dél Amerikában akár két méter magasra is megnőhet, itthon csak kisebb példányokkal találkozhatunk a boltok polcain

 
A mikulásvirág szépsége nem a virágaiban rejlik, hiszen a kis fehér apró virágok nem képviselnek túl nagy díszítô értéket, de a piros vagy épp rózsaszín, fehér fellevelek annál inkább. 
A mikulásvirág a kutyatej félék családjába tartozik ezért a növénymérgezô tejnedvet tartalmazz, amely veszélyes lehet kisgyerekünkre, vagy házi kedvencünkre is. 
Kevesen tudják, hogy ez a növény évelô, és ha január végén vagy február elején elhullajtja az össze levelét az természetes folyamat. 
Nézzük lépésrôl lépésre a Miki virág egy évét. 
Novemberben megvásároljuk a virágot egy virágüzletben vagy épp ajándékba kaptuk egy kedves ismerôstôl. 
Elsô és legfontosabb teendônk hogy keresünk a növénynek egy világos, de hûvös helyet. 
Ez lehet egy ablak, vagy egy fûtetlen világos folyosó is. 
Az ideális hômérséklet télen a 10-15 fok. 
Ennél melegebb helyiségben a növény levelei azonnal lehullnak. 
A másik fontos gondozási szabály az öntözés. 
Télen a meleg fûtött lakásban a növény gyorsan kiszárad ezért fontos hogy ne hagyjuk kiszáradni a növény földjét, de ha hidegebb helyre tudjuk elhelyezni, mint pl. egy folyosó itt vigyázzunk, nehogy túlöntözzük a növényt, hiszen a hidegebb helyiségben kevesebb vizet párologtat a növény. 
Tehát ha a melegben azt látjuk, hogy a növény földje gyorsan kiszárad öntözzük sûrûben, de ha még nedves a földje, és kevesebb vizet párologtat el, hagyjuk kissé kiszáradni a földjét a következô locsolás elôtt. Lehetôleg mész mentes lágy vízzel öntözzük. 
A kiszáradás és a túlöntözés is káros lehet a növényre. 
A növény szereti, a magas páratartalmat ezért tegyük a cserepét kavicsos tálcára, vagy használjunk agyag granulátumot. 
Érdemes hetente egyszer tápoldatos vízzel meglocsolni mikulásunkat. 
Nos ha ezt mind tudjuk a növénynek biztosítani, akkor egészen februárig gyönyörû színes mikulásunk lesz otthonunkban. 
Február elején a növény elkezdi lehullatni a leveleit, de ekkor ne ijedjünk meg ez egy természetes folyamat. 
Ilyenkor vágjuk vissza kb. a felére, és tegyük félre április májusig. Csökkentsük le a locsolást a tápoldatozást hagyjuk a növényt pihenni. 
Nyáron keressünk neki a kertben egy árnyékos helyet, ha kell, ültessük át, és tegyük ki a szabadba, kezdjük el újra öntözni és tápoldatozni. Ne érje tûzô erôs napsütés a kertben, mert könnyen megég a levele, inkább egy árnyékot adó fa vagy bokor alá helyezzük el. 
Az elsô hajtásokat vágjuk vissza a felére, de vigyázzunk, hogy bôrünk ne érintkezzen a tejnedvvel, lehetôleg kesztyûben dolgozzunk. 
Nyáron gyönyörû méregzöld leveles nyári mikulás kapunk, amely még így zölden is nagyon szép növény. 

A mikulás virág halála!
Eljött a január. Ilyenkor a kedvenc eddig dédelgetett mikulás virágunk hirtelen elkezdi hullatni a leveleit. Megijedtünk? Semmi gond, ez egy természetes folyamat. 

Ha van kertünk, erkélyünk, vagy bármilyen szabad felületünk, csak egy kis türelem és máris újra éleszthetjük kedvenc virágunkat.
Ha a mikulásvirág lehullatta az összes levelét, vágjuk vissza a növényt, keressünk, neki egy eldugott helyet ahol a hétvégi vendégek nem látják csúnya félig halott növényünket, és hagyjuk pihenni.
Csökkentsük le az öntözést, épp csak annyi vizet adjunk neki, hogy a gyökere ne száradjon ki, és hagyjuk így tavaszig.
Tavasszal, amikor kint már javában süt a nap, és csiripelnek a madarak, ültessük át, ha szükséges a növényt, és tegyük ki a szabadba egy árnyékos helyre.
Figyelem a túl korán kirakott mikulás virág, pl. ha március végén még esik, a hó könnyen kifagyhat.
Csak akkor tegyük ki a kertbe, ha már elég meleg az idő kint.
A visszavágott és átültetett növényt tegyük ki a kertbe, de csak árnyékos részre, és kezdjük el öntözni.
Hamarosan dús méregzöld egészséges nyári mikulás virágot kapunk.
Érdemes a növényt az első hónapban legalább kétszer visszavágni, a friss hajtásokat hogy ne legyen a mikulásvirág felnyúlt nyurga hajtásokkal tele.
 
IWIW megosztásStartlap kedvenchezGoogle könyvjelzőLink megosztása: Del.icio.usTwitterAjánlás a linkter.hu-raAjánlás a vipstart.hu-raFacebookDiggAjánlom a GururaBlogtér ajánlás
Fizetés bankkártyával
Névnap
Ma Lenke napja van. Holnap Kinga és Kincső napja lesz.
Facebook
Szavazások
Meglátogatta már a Gardénia Virág üzletét?
 
Keresés